Home
Home

English

Workshops

Teksten/

Artikelen

Contact

Naud van der Ven

NB: zijn de teksten niet netjes leesbaar?
Probeer een ander merk browser, bijvoorbeeld Firefox.
Klik hier
                  voor blogberichten
Werk en Reflectie met Ruud Kaulingfreks
Inhoudsopgave


Ruud Kaulingfreks

Ruud Kaulingfreks is verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht als universitair hoofddocent Burgerschap en Humanisering van de publieke sector. Daarnaast is hij als professor verbonden aan de Universiteit van Leicester.

Kaulingfreks studeerde sociologie en filosofie in Santiago de Chile, Tilburg en Amsterdam en promoveerde in de esthetica aan de Universiteit van Amsterdam in 1984 op de studie Meneer Iedereen, over de filosofie van René Magritte. Na betrokkenheid bij verschillende kunstacademies in Nederland kreeg hij interesse in de wereld van organisatie en management. Hij publiceert veel op het gebied waar filosofie en organisaties elkaar raken.

Onderzoeksinteresses

Over zijn onderzoeksinteresses zegt Kaulingfreks het volgende.

“Mijn onderzoek richt zich op de esthetiek en organisatie theorie. In het bijzonder op de vraag hoe de filosofische esthetische traditie en artistieke praktijken kunnen bijdragen aan een kritisch begrip van organisaties doordat ze afwijkende (of nieuwe) concepten presenteren. In het bijzonder ben ik geďnteresseerd in Nietzsche, Heidegger, moderne Franse filosofie, historische avant-gardes, hedendaagse beeldende kunst en films. Ik probeer dat alles in verband te brengen met consultancy, strategisch management, HRM/HRD en fundamentele organisatieconcepten.”

Werken

Ruud Kaulingfreks schreef, of droeg bij aan de volgende werken:

Kaulingfreks, R. (1996) Gunstige vooruitzichten. Filosofische reflecties over organisaties en management. Kampen: Kok Agora.

Kaulingfreks, R. en ten Bos, R. (2005) Stra. Een wonderlijk woordenboek voor de weldenkende manager. Zaltbommel: Thema.

Kaulingfreks, R. and ten Bos, R. (2005) Are Organizations Bicycles? On Hosophobia and Neo-gnosticism in Organizational Thought. In Culture and Organization, Vol 11 (2): 83-96.

Kaulingfreks, R. (2005) Are we all good? Zygmunt Bauman’s response to Hobbes. In: Campbell Jones and Roland Munro (ed.) Contemporary Organization Theory. Oxford: Blackwell.

Kaulingfreks, R., Letiche, H., and Lightfoot, G. (2004) Organization theory as Soap Opera from Deleuze to soap and back again. In Revue Sciences de Gestion, No 40: 37- 54.

Kaulingfreks, R. and ten Bos, R. (2003) Organizational writing and the lust for combination. In: Philosophy of Management, Vol 3 No 3: 43-55.